Woontrend 2021: natuurlijke materialen en kleuren

Trends 2021

Net als veel dingen, is ook ons interieur onderhevig aan trends. Er zijn tal van woonstijlen om uit te kiezen. Gelukkig maar, want smaken verschillen! Toch is het altijd duidelijk te merken wat er op bepaalde momenten echt ‘in’ is. Een hele fijne trend die nu gaande is, is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Hierdoor creëer je rust en eenheid in je huis, en weet je als geen ander dat comfort uiterst belangrijk is. 

Strak, modern of klassiek

Omdat het in deze trend voornamelijk gaat over de kleur en het materiaal van je interieur, kun je dit in iedere woonstijl toepassen. Of je nu houdt van modern en strak of juist een liefhebber bent van een klassieke stijl: deze trend kan altijd. De stijl die we echter het vaakst zien in combinatie met deze trend is een interieur met een moderne en minimalistische stijl. 

Organische vormen

Om jouw natuurlijke interieur nog meer kracht bij te zetten, zien we in deze trend ook veel organische vormen terugkomen. Dit zijn vormen die geïnspireerd zijn op de natuur. Wil je deze trend dus helemaal doorvoeren? Haal dan de hardheid uit jouw interieur en vervang dit door zachte, natuurlijke vormen en materialen. 

Kleurenpalet en materiaalkeuze

Het kleurenpalet van deze trend bestaat uit wit, crème, beige, bruin en grijs. Deze zachte kleuren kunnen worden aangevuld met een accentkleur als groen of blauw. Perfect dus voor de plantenliefhebbers onder ons. De materialen die in deze trend vaak terugkomen zijn bamboe, riet en zachte stoffen als suède en fluweel. Maar ook het stoere van hout is niet weg te denken in deze trend. Denk bijvoorbeeld aan een tijdloze eettafel van massief hout: een prachtige aanvulling op jouw interieur. 

Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van het merk Ethnicraft? Al meer dan vijfentwintig jaar maken zij tijdloos meubilair uit massief hout. Deze meubels worden steeds mooier met de jaren en gaan dan ook een leven lang mee. Het fijne aan de ontwerpen van Ethnicraft is dat ze tijdloos zijn en zich eenvoudig aanpassen aan een nieuwe omgeving en ze al jouw verhalen verzamelen en meedragen. Waar je ook gaat. 

Bij een natuurlijk interieur denk je misschien wel snel aan een saaie boel zonder kleur. Maar kleur kun je ook op andere manieren aan je interieurs toevoegen. Bijvoorbeeld met kussens! Ben je – net als wij – ook een groot kussen fan? Dan is Claudi helemaal jouw merk! Claudi ontwerpt en ontwikkelt prachtige unieke kussens. Twee keer per jaar komt er een nieuwe collectie uit, waarbij er onder andere rekening wordt gehouden met de trends. Maar zonder af te wijken van het unieke karakter van het merk. Zeker eens de moeite waard om te bekijken!

Woontrends 2021 bij Pine Design

Woonstijl: Classic Elegance

Classic Elegance De woonstijl Classic Elegance, met de kast ‘Puur’ van Vermeer Meubelen in de prachtige kleur Luxury Brown, straalt tijdloze schoonheid uit. De kast,…

Lees meer
Woonstijl romantisch bij Pine Design Wonen

Woonstijl: Romantisch

Romantisch wonen Romantisch interieur is een stijl die is gebaseerd op het idee van romantiek en erotiek. Het is een stijl die een zachte, warme…

Lees meer
Woonstijl Chill en Relaxt bij Pine Design Wonen

Woonstijl: Chill & Relaxt

Chill en relaxt wonen Ervaar het ultieme thuisgevoel in deze bank Annabelle triple lazy van Room108. Met natuurlijke kleuren en zachte stoffen creëer je een…

Lees meer