dBodhi: vakmanschap met waardering voor de natuur

Reis naar Indonesië met meubels van dBodhi

Karakter en vakmanschap komen samen in de authentieke producten van dBodhi. Zonder de natuur zijn we nergens; is de grote gedachte van dit merk. Deze filosofie is duidelijk terug te zien in de collecties van dBodhi. Stoelen, tafels, kasten, verlichting en accessoires worden op ambachtelijke wijze gemaakt in Indonesië. dBodhi is sinds kort onderdeel van ons assortiment.

Vakmensen met grote waardering voor de natuur, zo omschrijft dBodhi zichzelf als bedrijf. Het Nederlandse merk startte in 2007 met het produceren van kasten en tafels in Indonesië. Het materiaal hiervoor is teakhout, afkomstig uit eeuwenoude huizen in afgelegen dorpen op Oost-Java. Vandaag de dag worden de meubels en accessoires van dBodhi nog steeds gemaakt in Indonesië. Daarvoor heeft het bedrijf een eigen studio op Java en werkt het samen met kleinschalige, lokale ondernemers.

Caterpillar collectie

Voor de stoelen uit de Caterpillar collectie wordt gebruik gemaakt van gecertificeerd teakhout voor het frame. Gecombineerd met een rugleuning van traditioneel handgeweven abaca-vezels geeft dit een stijlvolle uitstraling. Voor in de woonkamer is er de Caterpillar Beetle Loungestoel, die goed gecombineerd kan worden met een bijpassende hocker uit dezelfde serie.

kleinschalige, lokale ondernemers.

Het rotan dat verwerkt is in de meubelen van dBodhi wordt met de hand geweven. Het riet wordt gesneden, gedroogd en vervolgens schoongemaakt voor gebruik. Vakmensen weven het materiaal op ambachtelijke wijze, waarna het met milieuvriendelijke middelen wordt afgewerkt. Het handwerk met rotan is goed terug te zien in de Chunk Staande Lamp, een stijlvolle lichtbron met een ijzeren frame. Voor de Karma Charcoal Kast is er gebruik gemaakt van rotan met een zwarte afwerking, waardoor de kast een stoer en robuust uiterlijk heeft.

Benieuwd naar de collectie van dBodhi en wil je ontdekken welke meubelen en accessoires een toevoeging voor jouw inrichting zijn? Ontdek het bij ons in de winkel!

Woonstijl Urban Legend bij Pine Design Wonen

Woonstijl: Urban Legend

Waan je in een urban jungle Heerlijk tafelen met familie of vrienden, daar is deze eethoek bij uitstek geschikt voor. Een karakteristieke eethoek met opvallende…

Lees meer

Woonstijl: Classic Elegance

Classic Elegance De woonstijl Classic Elegance, met de kast ‘Puur’ van Vermeer Meubelen in de prachtige kleur Luxury Brown, straalt tijdloze schoonheid uit. De kast,…

Lees meer
Woonstijl Chill en Relaxt bij Pine Design Wonen

Woonstijl: Chill & Relaxt

Chill en relaxt wonen Ervaar het ultieme thuisgevoel in deze bank Annabelle triple lazy van Room108. Met natuurlijke kleuren en zachte stoffen creëer je een…

Lees meer