dBodhi: vakmanschap met waardering voor de natuur

Karakter en vakmanschap komen samen in de authentieke producten van dBodhi. Zonder de natuur zijn we nergens; is de grote gedachte van dit merk. Deze filosofie is duidelijk terug te zien in de collecties van dBodhi. Stoelen, tafels, kasten, verlichting en accessoires worden op ambachtelijke wijze gemaakt in Indonesië. dBodhi is sinds kort onderdeel van ons assortiment.

Vakmensen met grote waardering voor de natuur, zo omschrijft dBodhi zichzelf als bedrijf. Het Nederlandse merk startte in 2007 met het produceren van kasten en tafels in Indonesië. Het materiaal hiervoor is teakhout, afkomstig uit eeuwenoude huizen in afgelegen dorpen op Oost-Java. Vandaag de dag worden de meubels en accessoires van dBodhi nog steeds gemaakt in Indonesië. Daarvoor heeft het bedrijf een eigen studio op Java en werkt het samen met kleinschalige, lokale ondernemers.

Caterpillar collectie

Voor de stoelen uit de Caterpillar collectie wordt gebruik gemaakt van gecertificeerd teakhout voor het frame. Gecombineerd met een rugleuning van traditioneel handgeweven abaca-vezels geeft dit een stijlvolle uitstraling. Voor in de woonkamer is er de Caterpillar Beetle Loungestoel, die goed gecombineerd kan worden met een bijpassende hocker uit dezelfde serie.

kleinschalige, lokale ondernemers.

Het rotan dat verwerkt is in de meubelen van dBodhi wordt met de hand geweven. Het riet wordt gesneden, gedroogd en vervolgens schoongemaakt voor gebruik. Vakmensen weven het materiaal op ambachtelijke wijze, waarna het met milieuvriendelijke middelen wordt afgewerkt. Het handwerk met rotan is goed terug te zien in de Chunk Staande Lamp, een stijlvolle lichtbron met een ijzeren frame. Voor de Karma Charcoal Kast is er gebruik gemaakt van rotan met een zwarte afwerking, waardoor de kast een stoer en robuust uiterlijk heeft.

Benieuwd naar de collectie van dBodhi en wil je ontdekken welke meubelen en accessoires een toevoeging voor jouw inrichting zijn? Ontdek het bij ons in de winkel!

Woonstijl: Romantisch

Romantisch interieur is een stijl die is gebaseerd op het idee van romantiek en erotiek. Het is een stijl die een zachte, warme en intieme…

Lees meer

Woonstijl: Comfy luxe

Comfy luxe is een stijl van wonen die een sfeer creëert die zowel comfortabel als luxueus is. De belangrijkste factor in comfy luxe is een…

Lees meer

Woonstijl: Urban Legend

Heerlijk tafelen met familie of vrienden, daar is deze eethoek bij uitstek geschikt voor. Een karakteristieke eethoek met opvallende items en warme kleuren. De eettafel…

Lees meer