Woonwinkel Drenthe

 

Een keramische tafel is een echte aanwinst voor je interieur. Keramiek kent zijn oorsprong in Griekenland. Hier werden mokken, pannen en kannen gevormd met klei. Om deze bruikbaar te maken werden ze vervolgens op hoge temperaturen gebakken. Dit gebeurt vandaag de dag nog steeds. Om meubels van keramiek te maken wordt eerst op kamertemperatuur het materiaal in vorm gebracht. Vervolgens zorgt een enorm hoge hitte ervoor dat keramiek zijn kenmerkende eigenschappen krijgt. Een mooi meubelstuk gegarandeerd!

 

Keramiek voor elk huishouden

Keramiek is vooral geliefd in het interieur als tafelblad of woonaccessoire door de frisse en stijlvolle uitstraling. Een luxueuze uitstraling is ook mogelijk, kies dan voor bijvoorbeeld keramiek met een marmerlook. Ben je meer van een speels interieur? Ga dan voor een keramische tafel in een abstracte vorm. Het fijne aan keramiek is dat het materiaal past in verschillende woonstijlen.

De voordelen van een keramische tafel

Het hebben van een keramische tafel is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Een goede keuze is om bijvoorbeeld te gaan voor een eettafel met keramisch tafelblad. Waarom? We hebben enkele voordelen op een rij gezet:

  • Een keramisch tafelblad is opgewassen tegen hitte en kou. Hierdoor is het in principe niet nodig om onderzetters te gebruiken.
  • Keramiek is makkelijk schoon te houden door er simpelweg met een doekje overheen te gaan. Een keramische tafel is daardoor praktisch onderhoudsvrij. Je hoeft daardoor niet bang te zijn dat er vlekken op tafel ontstaan.
  • Keramiek kan wel tegen een stootje, daardoor is een keramische tafel geschikt voor gezinnen en hun dagelijkse bezigheden. Op een tafelblad van keramiek zullen niet snel krassen ontstaan en zullen het niet zomaar begeven wanneer ze een stootje krijgen.
  • Een keramische tafel is tot slot ook hygiënisch in gebruik. Dit komt niet alleen doordat de tafel eenvoudig schoon te maken is, het materiaal is daarnaast ook vrij van geuren en smaken.

 

Ontdek de collectie bij Pine Design

Bij Pine Design beschikken we over een brede collectie aan meubelen, verspreid over 2.000m². In deze collectie hebben we ook tafels en andere accessoires gemaakt van keramiek. Kom gezellig langs in onze showroom om deze meubelen van dichtbij te bekijken. Heb je vragen over keramiek en of een keramische tafel geschikt is in jouw interieur? Dan helpen wij je graag verder. Elke dag staan wij klaar om je te voorzien van persoonlijke adviezen zodat jij met een goed gevoel de deur weer uitstapt!

Tot ziens in Zuidlaren!

Ben je benieuwd geworden naar ons aanbod, advies of maatwerk? Speur nog even verder op onze website en bezoek daarna onze showroom om het actuele aanbod te bekijken en uiteraard te testen op (zit)kwaliteit. Via de routebeschrijving rij je vloeiend tot aan onze voordeur. Tot ziens bij Pinedesign, de woonwinkel van Drenthe!