Woonwinkel Drenthe

 

Eikenhout wordt al generaties lang gebruikt voor het maken van meubels. Niet gek ook, aangezien dit uitstekend materiaal is om mee te werken. Eeuwen geleden was eiken nog echt een luxeproduct, maar vandaag de dag zijn eikenhouten meubels geschikt voor iedereen. Het mooie aan eikenhouten meubels is dat je een stukje natuur in huis haalt. Elk meubelstuk heeft zijn eigen, unieke tekeningen die ontstaan door de jaarringen en naden die in het hout zitten. In deze blog vertellen we je alles over eikenhouten meubels en waarom je dit in huis moet halen!

 

Waarom kiezen voor eikenhouten meubels?

Wanneer je kiest voor een meubelstuk gemaakt van eikenhout, weet je zeker dat je er lang plezier van zult hebben. Eikenhout is namelijk duurzaam materiaal dat is opgewassen tegen een stootje. Eikenhout is niet alleen functioneel, maar ook mooi. Het karakteristieke hout zal zorgen voor een warme en landelijke sfeer in je interieur. Eikenhout is daardoor ook goed te combineren met verschillende woonstijlen. Door een eikenhouten blad te combineren met stalen poten kun je bijvoorbeeld een industriële twist aan je interieur geven.

Hoe onderhoud je eikenhouten meubels?

Om je eikenhouten meubels mooi te houden is het verstandig om jaarlijks de eiken te behandelen met een wax, olie of lak. Hierdoor zorg je ervoor dat de kleur mooi blijft en dat het eikenhout beschermd is tegen beschadigingen, zoals krassen en vocht. Je kunt het hout behandelen met een kleurloos product om huidige look te behouden. Ben je na enkele jaren toe aan iets nieuws? Dan kun je ook je huidige eikenhouten meubel bewerken met een lak met een donkere tint. Hetzelfde meubelstuk kan zo ineens een nieuw leven ingeblazen worden!

Verder zijn er nog andere tips om ervoor te zorgen dat je eikenhouten meubel langer mooi blijft:

  • Gebruik altijd onderzetters wanneer je bijvoorbeeld glazen op tafel zet.
  • Stoot je je glas om? Maak dan altijd het tafelblad schoon en droog.
  • Wanneer je de tafel afneemt, veeg je mee in de lengterichting van het hout.
  • Voorkom grote schommelingen in temperatuur in huis. Eikenhout kan bijvoorbeeld scheuren wanneer de luchtvochtigheid laag is en de temperatuur hoog. Een eikenhouten meubel plaats je daarom ook niet in de buurt van een warmtebron.

 

Eikenhouten meubels bij Pine Design

Bij Pine Design vind je een uitgebreide collectie aan eikenhouten meubels. Van tv meubels tot eettafels, van zitmeubelen tot kasten: bij ons kun je terecht voor eikenhouten meubels van hoge kwaliteit. Kom naar onze showroom om het hele aanbod te bekijken. Ben je er nog niet uit of eikenhout wat voor jou is? Of wil je graag advies over een van onze eikenhouten meubels? Ons enthousiaste team staat voor je klaar om je te helpen en te adviseren in de zoektocht naar jouw perfecte eikenhouten meubel. Volg de routebeschrijving en rijdt met gemak naar onze showroom.

Tot ziens in Zuidlaren!

Ben je benieuwd geworden naar ons aanbod, advies of maatwerk? Speur nog even verder op onze website en bezoek daarna onze showroom om het actuele aanbod te bekijken en uiteraard te testen op (zit)kwaliteit. Via de routebeschrijving rij je vloeiend tot aan onze voordeur. Tot ziens bij Pinedesign, de woonwinkel van Drenthe!