header

6 tips voor het inrichten van je huis

Eigenlijk is de inrichting van je huis nooit helemaal af, het is een proces wat door blijft gaan. Soms wil je het complete interieur op z’n kop gooien en soms geef je door een paar nieuwe accessoires je woonkamer alweer een hele andere look. Het leuke van met je inrichting bezig zijn is dat je je creativiteit er goed in kwijt kunt. En je hebt er direct profijt van, want wonen in een leuk ingericht huis is veel fijner! Toch is het soms best lastig om te bepalen wat je wil en wat mooi is. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet:

Ga op zoek naar inspiratie

Je hoeft het wiel natuurlijk niet zelf opnieuw uit te vinden. Een beetje afkijken mag best. Op Internet vind je eindeloos veel inspiratie. Bijvoorbeeld op Pinterest. Wij hebben ook een Pinterest pagina vol interieurtips en inspiratie.

Speel met kleuren

Door met verschillende kleuren te spelen kun je tot mooie effecten komen. Zo geven pastelkleuren een kamer een lichtere uitstraling. Wil je je kamer ruimer laten lijken? Twee muren tegenover elkaar in een andere kleur doen een kamer breder ogen. Natuurlijk moeten kleuren wel bij elkaar passen. Dat zorgt voor rust en evenwicht.

Kies de juiste meubels

Niet alleen de looks, maar ook het formaat van de meubels zijn belangrijk. Zeker wanneer je een niet al te grote huiskamer hebt is het wel belangrijk om niet te grote meubels neer te zetten. Je moet je vrij kunnen bewegen. Je kunt ook kiezen voor meubels die niet massief ogen. Een voorbeeld is de bank Matisse.

Zorg voor een logische opstelling

Het is een open deur, maar wanneer je door je kamer loopt moet je niet het idee hebben dat je door een labyrint loopt. Zorg er dus voor dat je je makkelijk kunt bewegen in je kamer.

Daglicht

Nog een open deur, maar daglicht is onmisbaar. Wanneer je in een licht huis de gordijnen open doet en wakker wordt begin je de dag veel beter. Blokkeer het daglicht daarom niet met meubels of planten. Tip: lichte kleuren reflecteren daglicht en versterken het.

Contrast zorgt voor afwisseling

Rust is fijn, ook in je interieur. Maar durf patronen te onderbreken. Zo zitten er om deuren en ramen niet voor niets kozijnen. Een kozijn benadrukt dat er een deur of een raam is. Door een tafel, een bank of een stoel net wat anders neer te zetten zorg je voor speelsheid en afwisseling. Zo kun je een relaxfauteuil of een bank best diagonaal neerzetten.

Dit zijn slechts een paar eenvoudige tips die we voor je op een rijtje hebben gezet. Een stijl kiezen die bij je past en eenheid creëren in je interieur is best lastig. Het is visualiseren, proberen en experimenteren. Wij helpen je hier graag mee, door het geven van interieuradvies. Daarvoor komen we ook bij je langs, want we kunnen pas echt goed advies zien wanneer jouw huis hebben gezien. Heb je hulp nodig? Loop eens bij ons naar binnen, we helpen je graag!